Investeer in StartDock

€1.082.250 van €1.300.000

Doel
€1.300.000
Opgehaald
€1.082.250

Doelwaarde:

Prijs per certificaat:

Investeer vanaf:

Nog beschikbaar:

€1.3000.000

€373,90

€373,90

€207.749

Sharefunding | Investeer in StartDock

Word mede-eigenaar van StartDock!

Studievrienden Johan Assink en Thom Wernke hebben in 2016 StartDock opgericht om het dorpsgevoel in de stad te creëren voor gelijkgestemde ondernemers. Het leek volgens Johan en Thom alsof alleen bankiers, advocaten en notarissen een werkplek op de grachten van Amsterdam konden betalen en zij dachten: “Dat moet anders kunnen”. Ze zijn ondernemers, freelancers, start-ups & scale-ups gaan benaderen om samen in de mooiste panden te trekken en van daaruit samen te kunnen ondernemen. StartDock creëert co-working spaces met de leukste mensen, in de mooiste panden, op de beste plekken.

10.000 Dockers in 2028!

StartDock heeft in 2018 een Big Hairy Audacious Goal opgesteld, die in 2018 nog véél groter, hariger en stoutmoedig voelde, dan dat hij vandaag in 2024 doet. En vandaag in 2024 voelt hij nog altijd niet dichtbij. StartDock heeft als doel om een totaal van 10.000 Dockers te bereiken, terwijl de actuele tussenstand op 1450 ligt. De huidige 1450 Dockers zijn verdeeld over een vijftal locaties, wat we dus flink zullen moeten uitbreiden om tot 10.000 Dockers te komen. Om de 10.000 te bereiken, zullen we stapje voor stapje extra locaties blijven openen waar Dockers zich thuis kunnen voelen. Het kantoor zoals we dat klassiek kennen, is verleden tijd. Werkomgevingen moeten voelen als tweede thuis, met fijne mensen, op een fijne plek, met fijne voorzieningen en met flexibiliteit om te komen of gaan wanneer jij dat wilt.

De afgelopen acht jaar heeft StartDock zich ontwikkeld van ‘luis in de pels’, naar een serieuze speler in de flexibele vastgoedsector. We blijven op missie om de verhuurder-huurder relatie te veranderen. De vastgoedsector moet vriendelijker, gastvrijer en flexibeler worden ingericht voor de eindgebruiker en daarvoor moeten we samenwerken. Wij zien een wereld voor ons die niet gebaseerd is op individualiteit, maar op het collectief. Wij geloven dat je samen verder komt dan dat je alleen ooit zou kunnen komen en vanuit die gedachte hebben wij besloten hoe wij onze groei willen financieren: Samen.

StartDock zet een STAK op, zodat jij mede-eigenaar kunt worden

De groei van StartDock is de afgelopen acht jaar gefinancierd door durfinvesteerders, die de meest risicovolle fase (de proof of concept-fase) hebben durven te financieren. Hierdoor zijn wij gegroeid van een wild idee naar een gevestigde coworking keten met vijf stabiele locaties in Nederland en met meer dan 1400 bedrijven als actuele klant.

StartDock wil graag doorgroeien. Groeien doen wij met Hollands verstand, gecontroleerd en met focus op duurzame winstgevendheid, omdat wij een bedrijf zijn dat over 20 jaar nog wil bestaan. Voor onze groei is externe financiering onvermijdelijk en daarom stelt StartDock voor het eerst sinds de oprichting een deel van de aandelen van het bedrijf ter beschikking. StartDock heeft in het verleden meer dan €1,4 miljoen aan financiering (hoofdzakelijk leningen en deels investeringen door durfinvesteerders in aandelen) ontvangen en nu is het dus tijd voor de volgende ronde!

In deze financieringsronde beoogt StartDock om een totale financiering ter grootte van €1.3 miljoen op te halen. De oprichters van StartDock, Johan en Thom, vinden het belangrijk om zowel collega’s als Dockers te betrekken in de mogelijkheid om “mee te doen” in het groeipad van StartDock. Om dat mogelijk te maken, is er naast de reeds toegezegde financiering een zogeheten STAK (Stichting Administratiekantoor) opgericht. De STAK beheert een deel van de aandelen van StartDock en splitst deze op, waardoor het mogelijk is om in kleinere hoeveelheden geld óók mede-eigenaar te worden.

Wat gaan we met het geld doen?

StartDock is een winstgevend bedrijf. In 2023 heeft het bedrijf zo’n €420.000 winst* gemaakt, op een totale omzet van €3,3mln. Helaas is deze winst -nog- niet toereikend om onze eigen groei te kunnen financieren, omdat het openen van een nieuwe locatie gemiddeld zo’n €400.000-€700.000 kost.

Waarom het openen van een nieuwe locatie zo ontzettend veel geld kost, is drieledig:

Als we een nieuwe locatie openen, hebben we veel kosten en weinig inkomsten. Deze aanloopverliezen financieren wij voor. Te denken valt aan personeelskosten, energiekosten, huurkosten, servicekosten, abonnementskosten etc.
Als we een nieuwe locatie openen, moeten we deze van A tot Z verbouwen en inrichten.
Als we een nieuwe locatie openen, eist een verhuurder altijd een garantstelling (vaak een bankgarantie of borgsom).

Met het geld uit deze financieringsronde vullen wij dus onze huidige financiële mogelijkheden aan, om zo nieuwe locaties te kunnen openen.

*De benoemde winst is de EBITDA = winst voor rente, belastingen en afschrijvingen.

De groeidoelen van StartDock

Met de financiering die we ophalen, zullen we in staat zijn om de kansen te kunnen pakken die op ons pad komen. Ongeacht de hoeveelheid opgehaalde financiering, zal StartDock níet onverstandig hard gaan groeien. Niet elk pand kan een StartDock-locatie worden, de panden die wij zoeken zijn schaars en de voorwaarden waartegen wij een pand kunnen aanhuren zijn cruciaal.

Na deze financieringsronde verwachten wij een groeipad te gaan realiseren waarmee wij één locatie per -gemiddeld- negen maanden zullen openen in de Randstad. Concreet zal StartDock met deze financieringsronde gaan groeien van de huidige vijf naar tien locaties.

Dit kunnen wij niet alleen. Hier hebben we jou als Docker, fan, ambassadeur en mede-eigenaar keihard voor nodig! Wat jij daar als mede-eigenaar voor terugkrijgt is dat je profiteert van de toekomstige groei van de waarde van StartDock!

Wat krijg ik terug voor mijn investering?

Vanaf €373,90 kun je mede-eigenaar worden van StartDock. Je krijgt voor €373,90 één certificaat van een aandeel. Hoe meer jij besluit te investeren, hoe meer certificaten je krijgt. Als mede-eigenaar van StartDock, heb je vervolgens ook recht op financieel rendement. Dat werkt als volgt:

Winstdeling (dividend): Als certificaathouder heb je recht op dividenduitkering. StartDock zal enkel dividend uitkeren als dit de groei van het bedrijf niet beperkt, wat jaarlijks afhangt van de gerealiseerde groei, de gerealiseerde kosten en de situatie van de markt. De huidige focus van StartDock ligt op groei (waardestijging van het aandeel), waarvoor wij elke euro winst gebruiken om het bedrijf StartDock (en daarmee de waarde van jouw certificaat) te laten stijgen. Nogmaals: Het bestuur van StartDock besluit per jaar of er dividend wordt uitgekeerd, of niet. Je zult hier jaarlijks over worden geïnformeerd als certificaathouder.

Waardestijging: StartDock is een groeibedrijf (scale-up) en dus is de huidige focus om de waarde van het bedrijf te laten groeien in de komende jaren. Als certificaathouder koop jij één certificaat voor €373,90, wat qua waarde stijgt naarmate de waarde van StartDock als bedrijf doorgroeit.

Investeer in StartDock

Wil jij investeren in StartDock? Dit kan al vanaf €373,90! Voor dit bedrag krijg jij één certificaat van een aandeel van StartDock.

In deze financieringsronde beoogt StartDock om een totale financiering ter grootte van €1.3 miljoen op te halen, waarvan reeds > €1mln is vastgelegd door enkele bestaande durfinvesteerders. 

Het maximum om te investeren is €100.000. Bij de wens om een hoger bedrag te investeren, verzoeken we om contact op te nemen met onze CEO Thom via de contactgegevens die hieronder worden genoemd.

Meer informatie?

Vragen of opmerkingen? Die stel je aan onze CEO, Thom. Je bereikt hem via thom@startdock.nl of 0620378008.


Vul onderstaand formulier in:

  Dit formulier verzamelt jouw naam en e-mailadres zodat we contact met je kunnen opnemen. Check onze privacy policy voor meer informatie.*

  Ons team.


  Maak kennis met ons

  Het team van StartDock bestaat uit superhelden. Met dit team + een team van 7 stagiairs draait StartDock op dit moment haar vijf locaties!

  Románo Damen

  Account Manager

  Nyah Kolk

  Junior Account Manager

  Brandon Teegelaar

  Backoffice Manager

  Max Koningen

  Sales & Projects

  coworking

  Anouk Duba

  Community Manager

  community

  Pascalle Huisman

  Community Manager

  Yanna van der Bijl

  Community Manager

  Rein van Dijk

  Community Manager

  Lois Dickhoff

  COO

  Fleur Stellingwerf

  Front Office Medewerker

  Wiegertje Groenveld

  Growth facilitator

  Johan de Boer

  CFO

  Johan Assink

  Co-founder

  Thom Wernke

  Co-founder & CEO 

  Amy van der Made

  Front Office Medewerker

  Nathalie van den Wijngaard

  Front Office Medewerker

  Huidige financiële positie

  • Waardering bedrijf vóór investeringsronde: EUR 5.100.000
  • Waardering bedrijf na/inclusief investeringsronde: EUR 6.200.000

  FAQ

  Je koopt een certificaat van aandelen in StartDock Holding B.V., wat de “moedermaatschappij” van StartDock is. In StartDock Holding B.V. komen alle bedrijfsactiviteiten samen en deze B.V. vertegenwoordigt het merk, het intellectueel eigendom en is aandeelhouder van alle individuele werkmaatschappijen.

  StartDock Holding B.V. is grootaandeelhouder in diverse (werk)maatschappijen waarin activiteiten plaatsvinden: StartDock Herengracht B.V. (Amsterdam), StartDock Keizersgracht B.V. (Amsterdam), StartDock Westplein B.V. (Rotterdam), StartDock Prins Hendrikkade B.V. (Amsterdam), StartDock Wheelhouse B.V. (Amsterdam) en StartDock Singel B.V. (Amsterdam). De activiteiten van StartDock Wheelhouse B.V. zijn ten einde gekomen, de B.V. heet nu StartDock VI en staat klaar voor locatie #6.

  Met deze financieringsronde meent StartDock door te kunnen groeien van de huidige vijf locaties naar een totaal van tien locaties. Om dat te bewerkstelligen is een totale financiering van €1.3mln benodigd, wat een belang in StartDock Holding B.V. vertegenwoordigt van +-20%.

  Wij streven ernaar om circa €250.000 aan certificaten uit te kunnen geven.

  Het minimum dat dient te worden geïnvesteerd is €373,90, het maximum is €100.000. Bij de wens om een hoger bedrag te investeren, verzoeken we om contact op te nemen met onze CEO Thom via de contactgegevens die hieronder worden genoemd.

  We werken op basis van het principe “First come, first serve”. Mocht je te laat zijn voor deze ronde, dan zullen wij je op de lijst zetten voor een eventuele toekomstige financieringsronde.

  Bij certificaten van aandelen zijn er twee potentiële manieren om “return on investment (ROI)” te realiseren: dividend en waardestijging. Deze certificaten van aandelen geven recht op dividend (winstuitkering), áls door het bestuur wordt besloten om dividend uit te keren. StartDock is echter een groeibedrijf en dus is dit type investering niet het type investering om te doen voor waardevermeerdering door dividend, maar voor de verwachte toekomstige waardestijging van de certificaten zelf.Altijd is het zo dat investeren risico’s met zich meebrengt en wij dus iedereen zouden verzoeken om enkel te investeren met geld wat gemist kan worden. Als certificaathouder zijn er geen verplichtingen of verdere risico’s, buiten het geïnvesteerde bedrag.

  Daadwerkelijk rendement is nooit een zekerheid. Wel kunnen we hier iets zeggen over het historische verloop en over de twee mogelijke vormen van rendement: dividend (winstuitkering) en waardestijging.In het verleden heeft StartDock twee financieringsrondes meegemaakt, waarbij de waarde van het bedrijf en de waarde van een aandeel zijn bepaald. De waarde van het bedrijf StartDock is in 8 jaar tijd gestegen van €0 in 2016, tot €3mln in 2020 en tot €6.2mln in 2023. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst, maar het StartDock team zet er de komende jaren stevig de schouders onder om dit bedrijf winstgevend te houden en door te bouwen naar 10 locaties.

  Certificaten van aandelen kunnen altijd worden aangeboden bij StartDock, tegen de waarde die op dat moment geldt. Je kunt altijd de certificaten aanbieden, die met goedkeuring van het bestuur en de STAK dan te koop kunnen worden aangeboden aan eenieder die deze over zou willen nemen. Dit kunnen zijn mede-certificaathouders, gewone aandeelhouders of StartDock zelf. Mocht het volledige bedrijf StartDock worden verkocht, dan wordt ook jouw certificaat overgenomen en profiteer je mee van de waardestijging van je belegging in StartDock.  

  Het bestuur van de STAK wordt gevoerd door een of meer door StartDock aan te wijzen natuurlijke personen. Deze zal ook het stemrecht hebben.

  Ieder kwartaal stuurt de directie van StartDock aan alle aandeelhouders een update.

  Beiden is mogelijk, waarbij er hoofdzakelijk fiscale afwegingen gelden om voor de ene of de andere optie te kiezen. Twijfel je tussen deze opties? Laat je hierover adviseren door een financieel en/of fiscaal specialist.

  StartDock betaalt alle kosten voor het verwerken van de investering, waarmee er naast het investeringsbedrag dus geen extra kosten zullen gelden.

  Als investeerder ben je niet aansprakelijk en heb je geen verdere verplichtingen.

  De mogelijkheid om je interesse om te investeren via onze website kenbaar te maken vervalt op 30 juni 2024 om 00:00. De storting kan uiterlijk 5 juli om 12:00 worden gedaan.

  Één volledig aandeel in StartDock Holding B.V. wordt in deze financieringsronde gewaardeerd op €3739. Deze waarde is gebaseerd op de huidige bedrijfsactiviteiten qua kosten, inkomsten en winst, alsmede de verwachte groei voor de komende jaren. Het totale bedrijf is gewaardeerd op €6.2mln.

  Legal

  Een Stichting Administratiekantoor is een stichting die de aandelen van een BV beheert. Door de STAK worden stemrecht en winstrecht gescheiden. De STAK van StartDock heeft een vertegenwoordigend bestuur (waar de grootste STAK-certificaathouders in zullen plaatsnemen), die de volledige STAK op aandeelhoudersvergaderingen vertegenwoordigen. Als STAK-certificaathouder heb je dus volledig winstrecht, maar geen volledig stemrecht.

  Bekijk juridische structuur van StartDock en gelieerde bedrijven

  Informatie Stichting Administratiekantoor (STAK)

  • Volledige naam: Stichting Administratiekantoor StartDock
  • Rechtsvorm: Stichting
  • KvK nummer: 93509669
  • Uittreksel KvK: Download
  • Statuten STAK: Download akte oprichting STAK en Download administratieve voorwaarden STAK.
  • Type betrokkenheid via STAK: Certificaten van aandelen
  • Nominale waarde van één certificaat:
  • Munteenheid: EUR
  • STAK Bestuursleden:
   • Naam: Johan Assink
   • Functie: Secretaris bestuur
   • Naam: Lex Geerdes
   • Functie: Penningmeester bestuur
   • Naam: Thom Wernke
   • Functie: Voorzitter bestuur
  • Duur van 1 termijn bestuurslidmaatschap: 4 jaar
  • Frequentie dividend: Jaarlijks (geldt enkel als het bestuur van StartDock Holding BV besluit om dividend uit te keren)
  • Drag along (meesleeprecht): Ja. De clausule stelt meerderheidseffecthouders in staat minderheidseffecthouders te dwingen mee te werken aan de verkoop van hun aandelen. Minderheidseffecthouders zijn verplicht om mee te doen aan de verkoop tegen dezelfde voorwaarden en prijs als elke andere verkoper.
  • Stemrecht: 1 certificaat, 1 stem
  • Elektronisch stemmen mogelijk: Nee

  Bedrijfsinformatie

  • Statutaire bedrijfsnaam: StartDock Holding B.V.
  • Bedrijfsadres: Herengracht 420
  • Postcode bedrijf: 1017BZ
  • Vestigingsplaats Bedrijf: Amsterdam
  • Land van oprichting van het bedrijf: Nederland
  • Rechtsvorm bedrijf: Besloten vennootschap
  • KvK nummer bedrijf: 71123687
  • Aantal werknemers van het bedrijf: 23
  • Oprichtingsdatum: 01-01-2016
  • Oprichter(s) van het bedrijf: Johan Assink & Thom Wernke
  • Uittreksel van de Kamer van Koophandel: Download
  • Statuten van de vennootschap: Download
  • Percentage van bedrijf in STAK: 7,28%
  • Aantal certificaten in STAK: 1.300

  Word mede-eigenaar van StartDock

  Investeer nu!

  Meer informatie?

  Vragen of opmerkingen? Die stel je aan onze CEO, Thom. Je bereikt hem via thom@startdock.nl of 0620378008.