Pensioen de belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarde


Elk bedrijf komt een keer op het punt dat er pensioen geregeld moet worden. Je bent ondernemer en het is tijd om iets voor je zelf te regelen. Of je komt in een volgende fase als jong volwassen startup en je werknemers verwachten dat dit soort zaken gewoon geregeld zijn. En terecht, want pensioen is hartstikke belangrijk. Uit onderzoek van Indeed blijkt zelfs dat pensioen met stip op één wordt genoemd als het gaat om belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde. En nee niet alleen werknemers vinden dat, ook werkgevers plaatsen pensioen bovenaan het lijstje.

Maar pensioen is toch heel erg duur?

Een traditionele pensioenregeling kan inderdaad best wat kosten. Er zijn echter ook moderne pensioenregelingen. Een partij die daarbij kan helpen is A.S.R. Doenpensioen. Zij staan bekend als de pensioenbank voor start- en scale-ups. Zij bieden jonge bedrijven flexibele pensioenfaciliteiten. Werknemers bepalen dan in grote mate hoeveel ze inleggen waarbij de pensioenregeling meegroeit met de groei van het bedrijf. Op die manier hoeft pensioen helemaal niet veel te kosten. Als we toch naar de kosten kijken, pensioen kent grote belastingvoordelen voor zowel werkgever als werknemer. Meer weten hoe dit werkt? Download hieronder de whitepaper voor start- en scaleups. Hiermee reserveer je gelijk het speciale StartDock tarief wat 30% lager is dan het standaard tarief.

Vraag de brochure aan

DGA, Freelancer of ZZP’er?

Ook als ondernemer kun je het pensioen bij ons regelen. Op een geblokkeerde spaar- en/of beleggingsrekening spaar je dan je pensioen elkaar. De belastingdienst helpt ook hier een handje mee want de inleg is volledige aftrekbaar. Binnen bepaalde kaders uiteraard. Meer weten? Vul je gegevens hieronder in en we sturen je wat meer informatie.

Vraag de brochure aan

Verkrijg prijzen en beschikbaarheid.

Boek een rondleiding