Onze impact.

De impact die wij als bedrijf maken op mens en planeet.


Waarom?


De consensus in de wetenschap wordt elk jaar duidelijker: onze aarde warmt op. De zeespiegel stijgt, de hoeveelheid extreem weer neemt toe en de voedselzekerheid in delen van de wereld neemt af. Bovendien horen we steeds meer de noodzaak van onze Dockers om hier iets aan te doen. We realiseren ons dat we als bedrijf niet voldoende actief genoeg zijn geweest om hier onze maatschappelijke bijdrage aan te leveren, en dat moet anders.

Onze doelen.


Een overzicht bieden van de CO2-voetafdruk per individuele Docker.

Onze CO2-voetafdruk verlagen en CO2-neutrale kantoren en vergaderruimtes aanbieden.

Activiteiten ter reductie en compensatie bieden voor de CO2-voetafdruk van Dockers.

Onszelf certificeren als B Corp. Daarnaast willen we het makkelijker maken voor Dockers om een B Corp te worden.

Onze aanpak.


Samenwerking

Samen met onze Dockers van Move to Impact werken wij toe naar een B Corp certificering en het activeren van positieve impact.

Focusgroep

We zijn een focusgroep gestart met verschillende impact stakeholders. Met hun expertise en ondersteuning gaan wij onze doelen behalen.

Dockers

Als Docker zul je ons certificeringsproces van dichtbij meemaken. Wij nemen jullie mee in onze reis. Ook horen we graag jullie enthousiaste ideeën. Vanaf mei 2022 zal het voor jullie mogelijk zijn om ideeën in te brengen en acties in werking te zetten. Dit zal plaatsvinden middels actiegroepen op verschillende impact topics. Wil jij hierin meedenken? Stuur ons een mail!

CO2 meten, reduceren & compenseren

Wij zullen eerst in samenwerking met Move to Impact verkennen wat ons huidig CO2 uitstoot is op de Prins Hendrikkade (daarna breiden we uit naar andere locaties). Deze CO2-voetafdruk zullen wij voor de hele locatie en per Docker op deze locatie duidelijk maken. Daarna zullen wij doelen stellen om deze voetafdruk te reduceren. Ook werken we samen met Dockers om acties uit te zetten om dus samen onze CO2 uitstoot te reduceren. Tussen het behalen van deze doelen, vinden wij het belangrijk om onze CO2 uitstoot te compenseren. Wij gaan opzoek naar de beste manier om deze uitstoot te compenseren. We horen graag van jullie als je hier ideeën over hebt.

Onze reis.


Eind 2021

 • We realiseerden ons dat impact een thema was dat bij StartDock zou moeten horen. Daarom hebben we ervoor gekozen om impact toe te voegen aan onze visie en strategie.

  Onze Dockers van Move to Impact hebben we betrokken bij onze reis naar Impact. Samen hebben we de eerste stappen gezet.

  We hebben een websitepagina gemaakt over onze Impact reis.

Januari 2022

 • We hebben een algemene duurzaamheidsbeoordeling uitgevoerd om te kijken waar we nu staan. Dit hebben we gedaan door middel van interviews met collega’s en stakeholders over de sociale, ecologische en financiele aspecten van StartDock.

  Samen met de community hebben we onze reis afgetrapt middels het kick-off event op 20 januari.

Februari/Maart 2022

 • We gaan van start met het B Corp traject. Dit houdt in dat we de beoordeling invullen, begrijpen waar onze uitdagingen en kansen liggen en we maken een actielijst om ons te certificeren als B Corp.

9 Maart 2022

 • Samen met Move to Impact organiseren we een informatie sessie over hoe jij met jouw bedrijf ook een gecertificeerd B Corp kan worden.

April 2022

 • We hebben nu een eerste overzicht van de CO2 uitstoot van StartDock en van iedere Docker op StartDock Prins Hendrikkade.

Mei 2022

 • We werken aan onze actielijst die ervoor zorgt dat wij een B Corp worden en creëren een overzicht van onze CO2-voetafdruk. Hiervoor kijken we naar de activiteiten en data die nog nodig is om dit te behalen.

Eind mei 2022

 • Ons CO2-voetadruk dashboard is klaar voor gebruik. Nu weten we precies de individuele CO2 uitstoot per Docker op StartDock Prins Hendrikkade en onze totale uitstoot op StartDock Prins Hendrikkade.

Juni 2022

 • De eerste activiteiten met onze community vinden plaats om samen onze CO2-voetafdruk te reduceren.

 • We zetten nieuwe stappen om doelen op te stellen en om onze CO2-uitstoot te reduceren.


Verkrijg prijzen en beschikbaarheid.

Boek een rondleiding