Onze impact.

De impact die wij als bedrijf maken op mens en planeet.


Waarom?


De consensus in de wetenschap wordt elk jaar duidelijker: onze aarde warmt op. De zeespiegel stijgt, de hoeveelheid extreem weer neemt toe en de voedselzekerheid in delen van de wereld neemt af. Bovendien horen we steeds meer de noodzaak van onze Dockers om hier iets aan te doen. We realiseren ons dat we als bedrijf niet voldoende actief genoeg zijn geweest om hier onze maatschappelijke bijdrage aan te leveren, en dat moet anders.

Laura Linschoten

Impact officer


Onze doelen.


Een overzicht bieden van de CO2-voetafdruk per individuele Docker.

Onze CO2-voetafdruk verlagen en CO2-neutrale kantoren en vergaderruimtes aanbieden.

Activiteiten ter reductie en compensatie bieden voor de CO2-voetafdruk van Dockers.

Onszelf certificeren als B Corp. Daarnaast willen we het makkelijker maken voor Dockers om een B Corp te worden.

Onze aanpak.


Samenwerking

Samen met onze Dockers van Move to Impact werken wij toe naar een B Corp certificering en het activeren van positieve impact.

Focusgroep

We zijn een focusgroep gestart met verschillende impact stakeholders. Met hun expertise en ondersteuning gaan wij onze doelen behalen.

Dockers

Als Docker zul je ons certificeringsproces van dichtbij meemaken. Wij nemen jullie mee in onze reis. Ook horen we graag jullie enthousiaste ideeën. Vanaf mei 2022 zal het voor jullie mogelijk zijn om ideeën in te brengen en acties in werking te zetten. Dit zal plaatsvinden middels actiegroepen op verschillende impact topics. Wil jij hierin meedenken? Stuur ons een mail!

CO2 meten, reduceren & compenseren

Wij zullen eerst in samenwerking met Move to Impact verkennen wat ons huidig CO2 uitstoot is op de Prins Hendrikkade (daarna breiden we uit naar andere locaties). Deze CO2-voetafdruk zullen wij voor de hele locatie en per Docker op deze locatie duidelijk maken. Daarna zullen wij doelen stellen om deze voetafdruk te reduceren. Ook werken we samen met Dockers om acties uit te zetten om dus samen onze CO2 uitstoot te reduceren. Tussen het behalen van deze doelen, vinden wij het belangrijk om onze CO2 uitstoot te compenseren. Wij gaan opzoek naar de beste manier om deze uitstoot te compenseren. We horen graag van jullie als je hier ideeën over hebt.

Onze reis.


No items found

Verkrijg prijzen en beschikbaarheid.

Boek een rondleiding