Work hard, play hard!

Een van de brandpromises bij StartDock is ‘Work hard, play hard’. Waarom staan wij hierachter en wat zijn eigenlijk de effecten van wat ‘play’ op de werkvloer?

2 min
Pascalle Huisman

In de huidige snelle werkomgeving lijkt tijd vinden om op kantoor te spelen en te ontspannen misschien wel een luxe. Toch kunnen het integreren van elementen van plezier en ontspanning op de werkplek, zoals tafeltennissen, een diepgaande invloed hebben op het welzijn en de productiviteit van medewerkers. Hier zijn de top vijf redenen waarom het belangrijk is om spelen en ontspannen op kantoor aan te moedigen:

1. Stressvermindering

Werkgerelateerde stress is een veelvoorkomend probleem in veel werkomgevingen. Lange werkdagen, strakke deadlines en projecten onder hoge druk kunnen hun tol eisen van de mentale gezondheid van medewerkers. Mogelijkheden bieden voor spelen en ontspannen, zoals het hebben van een tafeltennistafel in de Common Area, kan fungeren als een uitlaatklep voor stress. Even een snel potje spelen helpt medewerkers ontspannen, spanning loslaten en met een heldere geest weer aan de slag te gaan.

2. Verbeterde Creativiteit

Speelse activiteiten stimuleren creativiteit. Wanneer medewerkers een pauze nemen om een spel te spelen, kunnen ze hun gedachten de vrije loop laten, wat creatief denken bevordert. Deze creatieve impuls kan zich vertalen naar meer innovatieve probleemoplossing tijdens werkgerelateerde taken. Tafeltennis of andere spellen kunnen nieuwe ideeën en oplossingen opwekken die anders misschien niet naar boven zouden zijn gekomen.

3. Verbeterde Morale en Teamopbouw

Samen spelen bevordert kameraadschap en teambuilding. Het stelt medewerkers in staat om te interageren in een ontspannen omgeving, waardoor hun banden worden versterkt. Deze verbeterde moraal en gevoel van verbondenheid kunnen leiden tot een meer samenhangende en positieve werkomgeving, waar medewerkers gemotiveerd zijn om elkaar te ondersteunen.

4. Verhoogde Productiviteit

Verrassend genoeg kan het nemen van pauzes voor spelen en ontspannen de algehele productiviteit eigenlijk verhogen. Korte pauzes stellen medewerkers in staat om op te laden, wat burn-out voorkomt en de focus verhoogt wanneer ze terugkeren naar hun taken. Deelnemen aan fysieke activiteiten kan ook de energieniveaus verhogen en de cognitieve functie verbeteren, waardoor medewerkers op de lange termijn productiever zijn.

5. Betere Werk-Privébalans

Het aanmoedigen van spelen en ontspanning op kantoor bevordert een gezondere werk-privébalans. Het stuurt medewerkers de boodschap dat hun welzijn belangrijk is en dat het goed is om korte pauzes te nemen om op te laden. Dit kan op zijn beurt de algehele baantevredenheid en retentiepercentages verbeteren, aangezien medewerkers eerder geneigd zijn om bij een bedrijf te blijven dat hun werk-privébalans waardeert.

Conclusie

Het integreren van elementen van spelen en ontspanning, zoals tafeltennis of andere leuke activiteiten, in de kantooromgeving is een slimme investering. Het vermindert niet alleen stress en bevordert creativiteit, maar verbetert ook de moraal, verhoogt de productiviteit en verbetert de werk-privébalans. Door het belang van spelen en ontspannen te erkennen, kunnen werkgevers een werkomgeving creëren waar medewerkers gelukkiger, meer gemotiveerd en productiever zijn, wat uiteindelijk zowel het individu als de organisatie ten goede komt. Dus, onderschat de kracht van spelen op het werk niet - het is een gamechanger voor iedereen!

Kom in contact

Verkrijg prijzen en beschikbaarheid.