Waarom zou je naar een coworking evenement in Londen gaan?

In deze blog deel ik waarom het bezoeken van zo’n evenement ontzettend nuttig, inspirerend en gezellig is.

event

Bare with me: Important Coworking lessons incoming in 3, 2, 1..

5 min
Thom Wernke

Het is donderdag 30 juni, als ik richting Londen vertrek voor een tweedaags evenement over onze sector: Coworking London. Dit evenement werd georganiseerd door onze partner eOffice, werd bezocht door zo’n 100-150 mensen en vond plaats in meerdere Coworking spaces in het centrum van Londen. In deze blog deel ik waarom het bezoeken van zo’n evenement ontzettend nuttig, inspirerend en gezellig is. 

Reden 1: Inspiratie

Het is gevaarlijk als je blik op de wereld te nauw wordt, wat automatisch gebeurt als je “nooit buiten komt”. Om nieuwe inzichten, kennis en inspiratie op te doen, is het waanzinnig nuttig om branchegenoten uit allerlei hoeken van onze sector te spreken, die allen hun eigen kijk en visie meebrengen op de coworking sector: Pandeigenaren, makelaars, online brokers, internationale concurrenten, leveranciers van coworking-interieur of leveranciers van toegangscontrolesystemen. Voor mij is ‘inspiratie’ de hoofdreden om branche-evenementen te bezoeken.

Reden 2: Netwerk

“A simple hello could lead to a million things”. Het is voor mij en voor StartDock ontzettend belangrijk dat wij mensen uit diverse hoeken van onze sector kennen. Zo heb ik bij de uitbraak van Corona direct een call gehad met branchegenoten Edo Wiersema van de Stadstuin, Patricia Leek van StartupVillage,  Balster van Duin van Wheelhouse, Jill Wilkinson van Humanity Hub, Jon Woodroof van Workspace6, Kim Leuken van Springhouse en Suzanne Hansen van AI Startup Lab, over “hoe om te gaan met Covid-19 als coworking space”. Ook met veel buitenlandse concurrenten spar ik op regelmatige basis, om elkaar transparant en zonder belemmeringen te kunnen helpen met tips en tricks. Een evenement als dit is de perfecte manier om hen te ontmoeten.

Reden 3: Transparante concurrentie

Het is bijzonder ongemakkelijk om met een concurrent uit je eigen stad te praten over marktgevoelige informatie, of specifieke onderscheidende zaken uit elkaars’ businessmodel. Op de Coworking London Conference vind je niet alleen maar concullega’s uit je eigen stad/land maar van over de hele wereld. Ik sprak bijvoorbeeld een dame die een coworking space in Lagos, Nigeria heeft. Dit werd een ontzettend open gesprek, waarin we elkaar konden voeden met handige inzichten over de bedrijfsvoering in twee totaal verschillende landen. 

Reden 4: Marktkennis

Op de Coworking London Conference waren een aantal sprekers die ontzettend scherpe analyses van onze markt uiteenzetten. Zo sprak de Head of EMEA, Flex van JLL, Joff Sharpe, over hoe het stof in de flex-office sector zal neerdalen nadat tijdens de Coronapandemie iedereen werd verzocht om thuis te werken. Dit werd aangevuld met een zeer sterke (en met data onderbouwde) presentatie van James Rankin, Head of Research & Insight bij The Instant Group, met als thema “How has demand changed the industry and where does it go next?”. De rest van de dagen kwamen marktinzichten voorbij van online broker Workthere, verkoper van kantoormeubilair Miller Knoll, onze vriend Miro Miroslavov van Coworking Softwarebedrijf OfficeRnd, Coworking softwarebedrijf Yardi, Verkoper van luchtverversers Rensair, Klachten-oplosser Myr.ai, Phonebooth-verkoper ROOM, duurzaamheidsspecialisten van WELL & Coworking data platform Coworkintel. Al deze inzichten zorgden ervoor dat we de strategie van StartDock voor het komende jaar hebben aangepast op basis van de verkregen inzichten naar aanleiding van dit evenement. 

Reden 5: Een kijkje in de fysieke keuken van andere coworking spaces

Coworking London vond plaats bij diverse coworking spaces in Londen. Dag 1 vond plaats bij Huckletree Shoreditch en HubHub op Farringdon Street. Op dag 2 was er een coworking tour, waarbij we langs gingen bij XCHG op Bishopsgate, Convene op Bishopsgate, Work.life op Holborn, X+Why op The Fulwood en eOffice op Soho. In elke coworking space waar je komt, leer je nieuwe lessen. Van slimmigheden in coworking keukens tot unieke manieren van gastvrijheid en van bijzondere meetingrooms tot het gebruiken van QR codes voor het delen van wi-fi codes met je members.

Reden 6: Gezelligheid

Omdat we allemaal werken in een sector waarin gastvrijheid belangrijk is, is het niet lastig om vriendelijke en spontane mensen te treffen op evenementen als de Coworking London Conference. Ook dit stukje ontspanning en gezelligheid zijn voor mij belangrijke redenen om dit soort events te bezoeken.

Voor wie twijfelt om een branche-gerelateerd evenement te bezoeken, bijvoorbeeld in het buitenland: Ik kan het van harte aanraden! Voor wie het eerstvolgende toffe coworking event wil bezoeken, schroom niet om mij te contacten en met me mee te gaan naar Coworking Europe in Amsterdam, op 10 en 11 november 2022!

Kom in contact

Verkrijg prijzen en beschikbaarheid.