Vijf dingen waar je op zou moeten letten met het zoeken naar een coworking space

Karin loopt al jaren mee bij StartDock en heeft vele tours gegeven. Vanuit haar ervaring verteld zij over de vijf punten waar je op zou moeten letten met het zoeken naar een coworking space die bij jou past.

2 min
Karin Ribberink

salesKoffie, de stoelen in de vergaderruimte of toch de sfeer die er binnen een pand aanwezig is. Wat vinden mensen echt belangrijk bij het zoeken naar een nieuwe werkplek? In de 3,5 jaar dat ik nu bij StartDock werk, ben ik veel verschillende mensen tegen gekomen met allemaal hun eigen wensen. De één zoekt een losse werkplek, de ander een kantoor voor een team van zes. Toch komen ze allemaal bij StartDock met dezelfde reden: een fijne werkplek waar ze ook andere mensen kunnen ontmoeten en hun onderneming succesvol kunnen laten groeien. Dit zijn de pijlers waar StartDock zich van begin af aan voor inzet. Met het zoeken naar een juiste werkplek, waar let je precies op? Hierbij de meest voorkomende en belangrijke punten die ik in de afgelopen jaren ben tegengekomen en kan aanraden om in gedachte te houden bij het zoeken naar een (nieuwe) werkplek:

1. Phone Booths

Sinds de corona pandemie zijn er veel mensen die switchen van offline meetings naar online meetings waardoor phone booths niet meer weg te denken zijn binnen coworking spaces. Geluidsdichte ruimtes waar jij rustig je korte belletje of een langere meeting kunt doen.Ruimtes uitgerust met een tafel, stoel en stopcontact zorgen ervoor dat jij rustig in contact kan blijven met je afspraken zonder de deur uit te hoeven of andere mensen te storen.

 

2. Ergonomische werkplekken 

Tijdens rondleidingen bij StartDock krijg ik vaak de vraag of de werkplek getest mag worden. Hoe zit de bureaustoel en zijn de bureaus in hoogte verstelbaar? Het voordeel van veel coworking spaces versus cafés en restaurants is toch de verstelbare bureaustoel, ook bij een flexplek. Toch liever een plek waar je ook staand aan kunt werken? Zit-sta bureaus en desk converters zijn tegenwoordig niet meer weg te denken en zorgen ervoor dat jij de gehele dag comfortabel kan werken.

3. Koffie en thee

Koffie, koffie en toch ook wel de thee. Waarbij mensen soms moeite hebben om genoeg water te drinken is dat meestal niet het geval bij koffie. De koffiebonen van Lot61 vliegen er bij ons doorheen en gemiddeld drinken mensen toch wel een kopje of vier / vijf per dag. Dit is de reden dat de kwaliteit van de koffie een belangrijk punt is en proberen wij de juiste bonen voor onze community te gebruiken. Daarbij merken wij dat er afgewisseld wordt tussen espresso, cappuccino (met de verschillende type melk) en gewone zwarte koffie. Toch een grotere fan van thee? Verschillende verse soorten zijn op onze locaties te vinden. Het beste van dit alles? Koffie en thee zit bij de meeste coworking spaces bij de prijs inbegrepen, wel goed om dit altijd even te checken! 

4. Vergaderruimtes

meeting roomOok al gebeurt er steeds meer online, het blijft toch goed om mensen fysiek te ontmoeten. Daarom is het belangrijk om bij je zoektocht naar je nieuwe werkplek ook de vergaderruimtes en de faciliteiten daarvan te controleren. Hoe groot zijn de ruimtes? Zijn er presentatiemogelijkheden? Zijn de vergaderruimtes inbegrepen bij je pakket en kan je wellicht ook van andere locaties gebruik maken of moet je bepaalde dingen bijboeken? Het kan soms veel geld schelen als je dit duidelijk hebt wanneer je verschillende coworking spaces met elkaar vergelijkt.

5. Community

Last but not least: de mensen en de sfeer. Wat voor type huurders lopen er rond, hoe word je ontvangen bij de receptie en welke sfeer hangt er in het pand? Als je op zoek bent naar een informele setting zal je je eerder thuis voelen op een plek waar mensen vriendschappelijk met elkaar omgaan, open staan voor een praatje, niet veel in pak rondlopen en meestal ook wat meer start-ups en freelancers zijn. Op zoek naar zoiets en je wilt weten hoe huurders het echt ervaren? Vraag de huurders hoe zij de coworking spaces ervaren tijdens een tour! De manier hoe mensen reageren op je vraag geeft meestal al een goed beeld van hoe de huurders zijn. 

Ben je benieuwd hoe dit nu allemaal zit bij StartDock en of wij de perfecte werkplek voor je hebben die aan jouw wensen voldoet? Neem gerust contact met ons op en dan laten wij je het graag allemaal zien onder het genot van een kopje koffie of thee. 

Kom in contact

Verkrijg prijzen en beschikbaarheid.