The Inside Scoop: Interview met onze Community Manager over de sleutel tot succes in haar rol

Onlangs hebben wij een positie opengesteld voor een nieuwe Community Manager. We willen graag meer inzicht geven in wat deze rol inhoudt en welke kwaliteiten de ideale kandidaat zou moeten hebben. Daarom hebben we een interview gehouden met onze huidige Community Manager van StartDock Herengracht, Yanna.

vacature

3 min
Pascalle Huisman

Yanna is al anderhalf jaar Community Manager bij StartDock en haar verantwoordelijkheden omvatten onder andere het creëren en organiseren van evenementen, het facilitair runnen van de co-working en het bevorderen van relaties tussen Dockers. Tijdens het interview benadrukte ze enkele essentiële kwaliteiten voor iedereen die wil slagen als Community Manager.

Als eerste noemt Yanna het belang van sociaal zijn. Een Community Manager is benaderbaar, vriendelijk en altijd bereid om te helpen. Ze zijn in staat om contact te maken met een diverse groep mensen en iedereen zich welkom te laten voelen. "Het is essentieel om een ​​gevoel van verbondenheid te creëren", legde ze uit. "Mensen komen naar StartDock niet alleen om te werken, maar ook om deel uit te maken van de community."

Naast sociaal zijn, is een Community Manager georganiseerd en in staat om meerdere taken tegelijkertijd beheren. Uitstekende communicatieve vaardigheden zijn een pré en je voelt je comfortabel om onafhankelijk te kunnen werken. "Het helpt om proactief te zijn en altijd vooruit denken," zei Yanna. "Het wordt van je verwacht om een duidelijk plan te hebben voor evenementen en initiatieven en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt."

Yanna benadrukte ook het belang van creativiteit. Het wordt gewaardeerd als een Community Manager in staat is om innovatieve ideeën te bedenken voor evenementen en initiatieven die leden aanspreken en enthousiasmeren. "Je kunt niet zomaar dezelfde evenementen herhalen," zei ze. "Je moet creatief zijn en buiten de gebaande paden denken om dingen fris en origineel te houden."

Tot slot benadrukte Yanna het belang van passie voor de functie. "Ik geef oprecht om de Dockers," zei ze. "Het is niet zomaar een baan; het is een familie. Ik ben geïnteresseerd in de mensen en hun succes."

Samengevat is het zijn van een Community Manager een veelzijdige rol die een unieke set vaardigheden en kwaliteiten vereist. Om succesvol te zijn, moet een Community Manager een sociaal persoon zijn, georganiseerd, proactief, creatief en gepassioneerd zijn over StartDock. Als je deze kwaliteiten bezit en op zoek bent naar een vervullende rol in Community Management, kan StartDock de perfecte plek voor je zijn!

Heb je vragen, of wil je direct solliciteren? Neem contact met ons op via jobs@startdock.nl

Kom in contact

Verkrijg prijzen en beschikbaarheid.