StartDock Kwartaal Impact Update Q3 2023

In onze kwartaalupdate streven we ernaar om inzicht te bieden in onze initiatieven. We blijven onze voortgang in de richting van deze doelen delen. Met deze update willen we terugblikken op onze prestaties tot nu toe, de uitdagingen die we zijn tegengekomen en de gebieden waarop we ons nog verder kunnen verbeteren.

4 min
Max Koningen

Door onze voortgang en doelstellingen te delen, hopen we anderen te inspireren om zich bij ons aan te sluiten op deze reis naar een duurzamere toekomst. We nodigen je van harte uit om met ons mee te doen. Samen kunnen we een blijvend verschil maken voor onze planeet en community en een duurzamere wereld creëren voor de toekomstige generaties.

Terugblik: Q3 2023

Het derde kwartaal stond bij StartDock volledig in het teken van het behalen van onze B Corp-certificering, een traject waar we lang aan hebben gewerkt. Maar dit was verre van het enige doel dat we hebben bereikt. Lees hieronder meer over onze prestaties van het afgelopen kwartaal:

StartDock = B Corp

Onze grootste mijlpaal van het afgelopen kwartaal was het behalen van onze B Corp-certificering. We zijn gestart met het traject om B Corp te worden aan het begin van 2022, en tot nu toe was dit ons grootste project op het gebied van onze impact.

We zijn verheugd te kunnen melden dat we officieel B Corp-gecertificeerd zijn met een score van 84,5! Deze prestatie werd gevierd tijdens een bijeenkomst van B Corp Benelux in het Koninklijk Instituut van de Tropen. Maar we rusten niet op onze lauweren. Over 3 jaar staat een hercertificering met nog strengere eisen op ons te wachten!

CO2 Compensatie

Na eerder dit jaar de hoeveelheid CO2-uitstoot van onze panden in kaart te hebben gebracht, hebben we nu de stap genomen om deze CO2-uitstoot zelf te gaan compenseren. In samenwerking met Docker Cawa (lees hier meer over hoe Cawa ons helpt) geven we nu maandelijks onze berekening van de uitgestoten CO2 door, waarvoor we CO2-credits aankopen. Hoewel we ons ervan bewust zijn dat dit niet de totale oplossing voor het probleem is, willen we graag ons steentje bijdragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot.

World Clean Up Day

Op 16 september 2023 vierden we 'World Clean Up Day' over de hele wereld. Omdat deze dag op een zaterdag viel en zowel wij als onze Dockers van hun welverdiende weekend genoten, organiseerden we op 15 september een 'clean-up walk' in Amsterdam en Rotterdam om de omgeving van onze locaties wat schoner te maken. Tijdens deze wandeling hebben we 17 volle vuilniszakken met afval uit de omgeving verzameld. De prikkers blijven beschikbaar op de locaties, dus als je nog eens een rondje wilt prikken, kun je ze bij de receptie ophalen!

Regenton

Op onze locatie aan de Keizersgracht hebben we de verantwoordelijkheid op ons genomen om de tuin aan de achterkant van het pand van water te voorzien. Community Manager Anouk heeft voorgesteld om in plaats van kraanwater, regenwater te gebruiken, wat een milieuvriendelijke optie is. In het afgelopen kwartaal hebben we daarom een regenton laten plaatsen in de tuin van de Keizersgracht, die regenwater opvangt vanuit de dakgoten. Hiermee kunnen we de tuin op een duurzame manier bewateren.

Afvalverwerking

Helaas is in het afgelopen kwartaal de partij die ons hielp met het scheiden van afval gestopt. Dit hebben we in Rotterdam opgevangen door een mooie samenwerking met Oscar Circlair op te zetten. In Amsterdam zijn we nog op zoek naar een nieuwe partner voor afvalscheiding. We hopen hier snel een oplossing voor te vinden!

Wat volgt: Q4 2023

We gaan intussen het laatste kwartaal van het jaar in. Een periode die voor ons altijd erg druk is. Toch blijven we ons ook in deze periode op de volgende punten focussen:

  • We hebben uit de data van ons energieverbruik gezien dat de CV ketels op sommige locaties beter afgesteld kunnen worden. Hier gaan we in het nieuwe kwartaal naar kijken.
  • We willen in Q4 een nieuwe partner voor gescheiden afvalverwerking vinden in Amsterdam zodat we het afval kunnen blijven scheiden op onze locaties.
  • We blijven bezig met het slim maken van onze panden. Het doel is nog steeds om dit jaar de verlichting op gemeenschappelijke ruimtes  te automatiseren.
  • We focussen ons verder op het vinden van nieuwe duurzame leveranciers.
  • We zijn aan het onderzoeken of het mogelijk is om een incentive of korting aan bedrijven te kunnen geven die op een duurzame manier zaken doen. We willen hiervoor in Q4 een plan presenteren.

We nodigen jullie graag uit om mee te doen. Als je feedback of input hebt over onze doelen en prestaties, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via impact@startdock.nl! We kijken ernaar uit om ook het volgende kwartaal weer stappen te zetten!

Kom in contact

Verkrijg prijzen en beschikbaarheid.