Oud-Stagiairs in de Spotlight: Van Stage naar Docker

Ontdek inspirerende verhalen van voormalige stagiairs van StartDock die hun weg hebben gevonden naar succes als 'Dockers'. Lees hoe zij vanuit hun stageperiode zijn gegroeid naar volwaardige leden van de StartDock-community.

5 min
Marc Jonk

Nyah:

Ik ben Nyah, 22 jaar oud en alweer 2 jaar werkzaam bij StartDock Coworking. Ik ben niet zoals het grootste gedeelte van de werknemers binnengekomen bij StartDock door een sollicitatie, ik heb namelijk eerst stage gelopen bij StartDock. Ik ben afgestudeerd aan de opleiding Business Studies Ondernemen op Inholland Haarlem. 

In het derde jaar moest ik ergens stage gaan lopen en ik had nog geen idee waar precies. Ik kwam in aanraking met StartDock door een vacature op een vacatureplatform. Aan de vacature wist ik het meteen, dit MOEST mijn stageplek worden. Door mijn enorme enthousiasme heb ik meteen gesolliciteerd. Ik weet nog dat ik de eerste dagen mega spannend vond en uiteindelijk werd ik uitgenodigd voor een gesprek.

Funny note: Ik was op vrijdag voor 15:00 nog niet gebeld, dus ging ervan uit dat dit niet meer ging gebeuren en had een boottocht met vrienden, ik werd uiteindelijk op de boot gebeld of ik op gesprek wilde komen. 

Na het gesprek was het nog duidelijker, StartDock is alles wat ik nodig had en enthousiast van werd. Een prachtige werkplek in een monumentaal pand, vrijheid om mijn persoonlijke en zakelijke kwaliteiten te verbeteren en niet te vergeten een omgeving vol met ondernemers. Daarnaast heb ik echt horecabloed en gaat mijn hart sneller kloppen van het mensen naar hun zin maken op facilitair gebied. De lunches en de triple treats waren dan ook op mijn lijf geschreven. 

Mijn stageperiode bij StartDock heeft gezorgd voor veel kwaliteiten. Je leert ontzettend veel van de verschillende ondernemers en branches in het pand. Klantvriendelijkheid en facilitaire taken worden verder ontwikkeld en het meedraaien in een jong en groeiend bedrijf zorgt voor veel ambitie en mogelijkheden. De stage zorgde ervoor dat ik wist wat de verwachtingen waren op de arbeidsmarkt en ik mij kon ontwikkelen zonder al te veel druk. Bij StartDock kan je je stage zo leuk en interessant maken als je zelf wil. 

Op de laatste dag van mijn stage vroeg Thom (CEO) of ik even wilde blijven na 17:00. Hierin werd er gevraagd of ik het leuk vond om nog wat langer bij StartDock te blijven hangen, omdat er potentie was op genoeg vlakken. De omgeving en sfeer van ondernemers, maar ook de sfeer in het team heeft mij niet laten nadenken. Ik wist meteen zeker dat ik dit wilde. 

Mijn takenpakket was allesbehalve duidelijk en met nog een baan in de horeca erbij, zou dit zeker aanpoten worden. Nu twee jaar verder en fulltime in dienst heb ik geen moment spijt gehad van mijn keuze. StartDock heeft een sfeer en mogelijkheid om je te laten ontwikkelen op het vlak waar jij dit wil. Zie je kansen voor jezelf of heb je toffe ideeën, dan is het mogelijk om deze uit te voeren. 

Na mijn scriptie afronding in juni ben ik fulltime in dienst sinds september. Ik ben verantwoordelijk voor de Sales samen met Max en Romano. Ik plan iedere dag evenementen/vergaderingen voor huurders en externe partijen en krijg hier de meeste energie van. Daarnaast hou ik me bezig met het verhuur van kantoren en werkplekken en verricht ik ondersteunende taken op de Backoffice. 

StartDock is een unieke werkplek doordat je vrijheid en flexibiliteit krijgt. Ik werkte voorheen in de horeca en plande daar ook evenementen. Ik begon het organiseren van uitjes en dergelijke te missen en zo hebben wij een ‘feestcommissie’ opgericht. Op deze manier kan ik samen met een aantal andere collega’s, evenementen plannen voor ons team, de huurders en iedereen daar omheen. Dit zorgt ervoor dat je de vrijheid krijgt om iets te doen wat jij leuk vindt, binnen de kaders van het bedrijf. Daarnaast is de mentaliteit in het StartDock team echt uniek, je werkt met jonge en ambitieuze mensen die ten alle tijden voor elkaar klaar staan. 

Ben jij op zoek naar een stageplek waar jij je persoonlijke en zakelijke kwaliteiten wil ontwikkelen, met veel vrijheid en mogelijkheden voor je eigen ideeën? Dan is StartDock zeker de werkplek voor jou. Het bedrijf is transparant en je krijgt mogelijkheden om zelf keuzes te maken voor je ontwikkeling. Alle ondernemers in het pand zorgen voor meer inzichten en je maakt hier netwerkrelaties voor het leven. Borrelen mag bij StartDock ook niet ontbreken en samen met de community hebben wij altijd leuke evenementen en mogelijkheden waar je kan aansluiten. 

Románo:

Initieel had ik in mijn derde jaar HBO een stage geregeld in Australië. Helaas ging dit last minute niet door, waardoor ik in tijdsnood belande voor het regelen van een stage. Ik moest binnen 3 dagen een stagevoorstel hebben wat niet zo makkelijk haalbaar is. Gelukkig kwam ik een post van mijn stagecoördinator tegen op FaceBook dat StartDock nog op zoek was naar een stagiair, waardoor ik mij per direct aanmeldde. Ik had binnen een uur of twee mijn toekomstige stagebegeleidster, Lois, aan de telefoon en ik kon de volgende dag nog op gesprek komen. Dit proces ging erg vlot en soepel waardoor mijn eerste indruk al erg goed was.

Mijn studie achtergrond was dat van International Business, wat voor mijn gevoel niet echt aansloot op een stage met menig facility management aspecten. Desondanks trok mij het ondernemerschap erg aan en wat ik van al deze Dockers zou kunnen leren. Vanwege de plezierige en open sfeer met Dockers en het team, kon ik mijn nieuwsgierig-en-leergierigheid zijn gang laten gaan. Zo heb ik de gelegenheid gehad om meerdere delen van het bedrijfsleven mee te maken, waaruit al snel bleek dat ik commercieel aanleg had. Aangezien het mijn derdejaarstage was, moest ik nog mijn studie afmaken. Echter werd ik al vrij snel nadat ik mijn stage had afgerond opgebeld door de CEO, Thom, of ik interesse had in een rol binnen het bedrijf als Sales & Accountmanager gericht op ons product Virtuele Kantoren.

Na een erg gezellig en kort gesprek bleek al snel dat dit een match was en de rest is geschiedenis! Ik werk intussen meer dan 3 jaar bij StartDock en ik heb het nog steeds ontzettend naar mijn zin in dit fijne bedrijf. StartDock is als werk of stageplek fijn vanwege de werksfeer, maar natuurlijk ook de geweldig mooie gebouwen. Dit geeft je een trost gevoel bij aankomst op werk in plaats van ‘we moeten weer’. Het feit dat ik deze gedachte niet heb, zegt voor mij persoonlijk erg veel.

Dit is by far mijn beste ervaring met een ‘werkgever’ of ‘stagebedrijf’, dus ik ben blij dat ik de gelegenheid heb om mee te kunnen groeien met StartDock’s succes! Dit betekend ook dat ik mij mee kan ontwikkelen met het bedrijf mee, wat voor mij een groter gevoel van binding en verantwoordelijkheid geeft richting StartDock.

Het werk dat ik doe voelt ook als impactvol op het bedrijf en er is regelmatig blijk van waardering. Dit houdt mij gemotiveerd om mijn beste been voor te zetten voor StartDock én de (virtuele) Dockers.

Tijn:

Ik studeerde Facility Management en was op zoek naar een afstudeerstage voor een half jaar. Uiteindelijk paste StartDock perfect in het plaatje omdat het team klein en hecht is. Daarnaast wilde ik tijdens mijn afstudeerstage graag in contact komen met mensen en niet alleen aan mijn scriptie werken. In een coworking space kom je genoeg mensen tegen, en de ondernemende geest van de Dockers werkte enorm inspirerend voor mij.

Tijdens mijn stage bij StartDock kon ik een goede balans creëeren  tussen de dagelijkse operatie op de werkvloer, gezelligheid tijdens de lunch, het bijdragen aan het merk StartDock via werkgroepen en het werken aan mijn scriptie. Dit in combinatie met de vrijheid die ik kreeg, maakte deze ervaring voor mij compleet.

De sfeer bij de locaties van StartDock is lekker informeel en goed ingericht op werken, maar ook op alles daaromheen. Daarbij is natuurlijk ook voldoende ruimte voor ontspanning en plezier. Ik heb in beide steden vast gewerkt en ben op iedere locatie geweest. Je kunt mij inmiddels een echte fan van het concept noemen!

Dit alles leidde ertoe dat ik na mijn stageperiode in enige vorm verbonden wilde blijven met StartDock. Mijn ambitie lag altijd al bij ondernemerschap, en aan het einde van mijn stageperiode zijn we hierover met elkaar in gesprek gegaan. Uiteindelijk ben ik samen met een mede-associate van StartDock, die dezelfde ambities deelde, een bedrijf gestart. Hieruit is Cross with us ontstaan, inmiddels organiseren wij jaar trajecten voor ondernemers waarbij in zogeheten "Circles of trust", ervaringen, uitdagingen en successen worden gedeeld met als doel elkaar te versterken. StartDock speelt hierbij een onmiskenbare rol door de link te hebben gelegd en geeft ons nog steeds de kansen om bijvoorbeeld gebruik te maken van de locaties en zelfs een stuk begeleiding. Uiteindelijk heeft dit ervoor gezorgd dat ik ook na mijn studie mijn draai heb gevonden en dagelijks werk aan iets waar ik enorm veel plezier in heb.

Ike:

My introduction to StartDock was an eye-opener for me as a former entrepreneurship student. StartDock exudes youthful entrepreneurship and fosters it in everything they do. Throughout my internship, the StartDock community served as an endless source of inspiration, and it still does. It was during my final month of the internship that my ambition to become an entrepreneur became a reality. Now, I am the proud founder of two businesses and, as you may have guessed, still work from the beautiful facilities of StartDock. In fact, StartDock has become one of the key partners of one of my businesses. I hope to remain a part of this inspiring family for many years to come.

Rob:

Vanaf jonge leeftijd was ik al geïnteresseerd in ondernemerschap, wat mij ertoe dreef voor mijn studie voor 'Business Studies' te kiezen met een afstudeerrichting in ondernemerschap. Mijn doel was duidelijk: ik wilde mijn eigen baas zijn.

Toen het moment aanbrak om een stageplek te vinden, wist ik nog niet echt wat ik wou doen binnen het ondernemerschap. Ik was op zoek naar een omgeving die niet alleen inzicht zou bieden in de ondernemerswereld, maar waar ik ook inspiratie kon opdoen voor mijn eigen toekomstige onderneming. Dit leidde mij naar het concept van een ondernemers-community of coworking space. Een gesprek met mijn stagebegeleider Erik resulteerde in een cruciale introductie aan Johan, mede-oprichter van een coworkingspace, en markeerde het begin van een nieuw hoofdstuk in mijn leven.

Bij StartDock, dat destijds nog niet eens een jaar actief was, kon ik veel taken en verantwoordelijkheden op mij nemen. Mijn belangrijkste project was het genereren van extra inkomsten door onze mooie vergaderruimtes extern te verhuren. Dit initiatief voelde als mijn eigen kleine onderneming binnen StartDock. Ik begon met het definiëren van het aanbod en de doelgroep, rekening houdend met de fundamentele aspecten van het bedrijfsmodel. Vervolgens was ik verantwoordelijk voor het creëren van partnerships om zichtbaarheid te vergroten en leads te genereren. Ook de uiteindelijke boekingen en het hosten hiervan was mijn verantwoordelijkheid. Dit proces van het ontwikkelen en implementeren van een businessstrategie vanaf de grond af aan was een erg leuke uitdaging.

Mijn stagetijd bij StartDock was ongelooflijk waardevol. Ik waardeerde vooral de mogelijkheid om mijn eigen ideeën in te brengen en uit te werken. De steun van de community en de toegankelijkheid van de oprichters waren heel impactvol voor mijn persoonlijke en professionele groei. De stage hielp mij niet alleen mijn zelfvertrouwen te versterken, maar gaf mij ook veel praktische inzichten om een betere professional te worden.

Na mijn stage mocht ik bij StartDock blijven werken als eventhost. Ik vond het superleuk om op deze manier bij StartDock betrokken te blijven, aangezien ik het zo'n fijne plek vond. Na mijn afstuderen (eindscriptie ook voor StartDock geschreven) kreeg ik het aanbod om fulltime bij StartDock te komen werken als sales manager. Dat vond ik een geweldige kans en die greep ik dus met beide handen aan.

Ik kijk ook erg goed terug op mijn fulltime sales manager tijden bij StartDock. Ik had een mooie verantwoordelijkheid en voelde mij nog steeds erg thuis in het team (dat inmiddels lekker aan het groeien was). Een groot project tijdens dit jaar was het uitbouwen en managen van weer een nieuwe inkomstenstroom; dit keer de virtual offices!

Maar goed, mijn droom om zelf te ondernemen was nooit verdwenen. StartDock had mij veel inspiratie geboden en alleen maar meer overtuigd dat dit het pad was dat ik wilde bewandelen. Tijdens mijn fulltime periode bij StartDock had ik een eerste businessideetje gekregen wat ik in de avonduren en weekenden samen met een vriendin ging uitwerken. Uiteindelijk ben ik dit concept steeds serieuzer gaan nemen, ging het ook steeds beter en kwam ik op een punt dat ik daar de volle focus op wilde en kon gaan leggen. Na een jaar gewerkt te hebben als sales manager was het dus tijd om daarmee te stoppen en de serieuze stap naar ondernemerschap te maken.

Uiteraard betekende dat voor mij niet een volledig afscheid van StartDock, aangezien ik de vrijheid kreeg om bij StartDock te komen werken voor mezelf. Inmiddels zijn we 4 jaar verder en kom ik nog steeds bijna dagelijks bij StartDock. Ik vind het een heerlijke plek om te werken en blijf erg gehecht aan het team en de community. Ik heb een relatie met StartDock dat ze mij altijd kunnen bellen, mochten ze echt even wat extra hulp nodig hebben. Hierdoor heb ik ook de afgelopen jaren nog steeds het een en ander voor StartDock kunnen betekenen. Aangezien StartDock zoveel voor mij heeft betekend, doe ik dit met alle liefde.

Als ik in een paar punten moet samenvatten wat StartDock voor mij heeft betekend, zijn dit voornamelijk de volgende dingen:

  • Zelfvertrouwen in mijn eigen kunnen.
  • Leren goed te functioneren in het werkveld.
  • Een gezellige werkomgeving die echt voelt als mijn tweede thuis.
  • Een sterk netwerk waar ontzettend veel hulp, connecties en zelfs klanten uit zijn gekomen.
  • Vrienden

Ondernemen is doen, vallen en weer opstaan. Het is ongelooflijk veel over jezelf leren en ontdekken wat je wel en niet ligt. Inmiddels ben ik dan ook met mijn derde bedrijf bezig. Ik ben nu 1,5 jaar bezig met mijn webdesign- en development business en het gaat erg lekker. Ik vind het superleuk werk en ben erg dankbaar dat ik hier dagelijks mee bezig kan zijn. StartDock heeft een cruciale rol gespeeld in mijn leven en ondernemerscarrière en ook daar ben ik ongelooflijk dankbaar voor. En... voorlopig zijn ze ook nog niet van me af! 🙂

Kom in contact

Verkrijg prijzen en beschikbaarheid.