Impact Update H1 2024

Met gepaste trots delen wij de stappen die wij zetten op het thema ‘impact’, nadat wij in 2023 onze B Corp certificering hebben behaald. Met deze updates hopen wij ook andere bedrijven en ondernemers te inspireren om de broodnodige impact-stappen in de juiste richting te zetten!

2 min
Max Koningen

Sharefunding

StartDock is een sharefunding gestart om Dockers en collega’s meer te betrekken in de groei van het bedrijf. Tot dusver is de groei van StartDock gefinancierd door professionele investeerders, maar voor de groei van vijf naar tien locaties heeft StartDock er bewust voor gekozen om (naast professionele investeerders) ook collega’s, Dockers en andere geïnteresseerden te betrekken in de financiering. Samen kunnen we zo de groei gaan realiseren, waarbij iedereen kan profiteren van de waardegroei van StartDock!

Meer weten over de sharefunding? Check https://startdock.nl/nl/sharefunding-pitch

Inclusiviteit @ StartDock

Onze certificering tot B Corp heeft StartDock veel goeds gebracht, maar ook zaken waar wij mee worstelen. Inclusiviteit is hier een goed voorbeeld van. We willen graag inclusiever zijn, maar hebben tegelijkertijd een sterke bedrijfscultuur met onze collega’s waar wij blij mee zijn en trots op zijn. Het veranderen van deze interne cultuur start al bij het introduceren van Engelstalige collega’s en dus het wijzigen van onze voertaal van Nederlands naar Engels. Deze voorkeur is begrijpelijk en tegelijkertijd zouden we graag een werkgever voor iedereen zijn. Ook kregen we recent voor het eerst te maken met collega’s die andere feestdagen hanteren dan de Christelijke feestdagen. Voor deze collega’s hebben we als regel ingesteld dat de Christelijke feestdagen kunnen worden ingewisseld voor feestdagen uit iedere andere religie. 

Graag komen wij in contact met ondernemers of HR-specialisten die hun bedrijfscultuur inclusiever hebben gemaakt met behoud van een reeds bestaande cultuur, omdat wij hier graag van leren. Ben of ken jij deze persoon/bedrijf? Laat het ons weten via impact@startdock.nl.

Partners @ StartDock

StartDock heeft een veelvoud aan partners, waarmee wij graag samenwerken en waarmee wij voor Dockers speciale voordelen creëren. We hebben ons partner-aanbod herzien met een B Corp-oog en een aantal nieuwe partnerships gesloten, zoals met Trainmore, Marie Stella-Maris, Robin Booked en (bijna afgerond) The Good Roll.

CO2 compensatie

StartDock heeft vorig jaar de keuze gemaakt om via Cawa de CO2 die in onze coworking spaces wordt opgewekt, te compenseren. Al snel kwamen wij erachter dat dit een gecompliceerd traject is. Het claimen dat je alle CO2 compenseert mag namelijk niet zonder een objectieve beoordeling van een derde partij. Sindsdien proberen we alle CO2 te compenseren.

Intussen zijn we geïnformeerd dat energiemaatschappijen die groene energie leveren, dit (wanneer de energie niet groen is) zelf ook compenseren. Dit betekent dat we gecompenseerde energie aan het compenseren waren, wat dubbelop is. We hebben daarom besloten om enkel nog het gebruikte gas te compenseren. De middelen die hierdoor vrijkomen, zetten we in voor onze duurzame doelstellingen.

Meer weten over hoeveel CO2 jij als Docker verbruikt door jouw werkplek bij StarDock? In onze Energy Portal kun je deze info vinden!

Kom in contact

Verkrijg prijzen en beschikbaarheid.