De kunst van Community Management: De schoonheid van het luisteren

Community Management staat in mijn optiek dan ook voor de identiteit van StartDock. Vraag gerust elke collega binnen het team naar waarom we geloven in wat we doen en het antwoord zal zijn; "It takes a community to grow a company".

vacature

2 min
Lois Seltenrijch - Dickhoff

Nooit heb ik zo veel geluisterd als in de jaren waarin ik de rol van Community Manager vervulde. Hoewel ik geen enkele moeite heb met het uitspreken van ideeën en gedachten in andere aspecten van mijn werk (en daarbij soms bewust een ander de ruimte moet bieden), neem ik elke dag met veel plezier een stapje terug. Met nieuwsgierige oren luister ik naar alle zakelijke en persoonlijke hoogtepunten, uitdagingen, ideeën en vragen van onze Dockers. Waarom ik dit doe? Omdat ik intrinsiek gemotiveerd ben deze ondernemers verder te helpen in hun ondernemersreis. Dit is exact waarom ik na 3,5 jaar zo heerlijk op mijn plek zit bij StartDock. Eerst als Community Manager van de locatie Westplein en sinds 2022 in de rol van Head of Community. In deze rol mag ik mij samen met het team aan talentvolle Community Managers buigen over ons prachtige vak.

Community Management staat in mijn optiek dan ook voor de identiteit van StartDock. Vraag gerust elke collega binnen het team naar waarom we geloven in wat we doen en het antwoord zal zijn; ‘’It takes a community to grow a company’’. Al ruim zes jaar geloven we in de kracht van het samenkomen, kennis uitwisselen en elkaar helpen. Als ondernemer, maar zeker ook als mens achter de ondernemer. Mijn ervaring bij StartDock heeft mij geleerd dat elke ondernemer beter af is binnen een community van gelijkgestemden. Hoe elke StartDock community zich vormt en waar de focus op ligt wordt bepaald door de Dockers (zo noemen wij de leden van onze communities) zelf. Daarom mag elke community ook verschillend zijn van elkaar en bestaat het Community Management vak uit een optelsom van focuspunten die voor die locatie van belang zijn. Met elkaar vinden we het vak Community Management geregeld opnieuw uit en dat allemaal door vooral veel en goed te luisteren.

Dus wat is dan precies Community Management? Dat hangt af van aan wie je het vraagt. Voor de één betekent dit dat je als Docker actief wordt betrokken bij de besluitvorming op jouw locatie, voor de ander bestaat het Community Management uit het bieden van een klankbord als alles even tegen lijkt te zitten. Anderen ervaren waarde in de connectie die de Community Manager weet te realiseren, welke meer dan eens pand overstijgend blijkt. Het maakt het vak Community Management een lijmende functie waarbij we op verschillende manieren hulp bieden, groei faciliteren en een verbindende factor zijn om ervoor te zorgen dat iedere Docker een werkomgeving vindt waarin hij/zij kan excelleren. Als Community Manager ben je het uithangbord van StartDock en zijn Brand Promises.

De grootste voordelen van goed Community Management binnen StartDock? Die vind je vooral in de energie die is ontstaan bij de ondernemer, doordat StartDock voelt als een tweede thuis. De Community Manager neemt hierin de rol van spin in het web aan, waarbij nauwkeurig wordt ingespeeld op individuele behoeftes zonder dat wordt afgestapt van de kernwaarden van StartDock. Ook ontzorgt een Community Manager haar Dockers wanneer ze zich samen met de Associates inzetten voor een fijn gastenontvangst, goede thee en koffie en de dagelijkse community lunch waar iedereen samenkomt.

Ik raad werkelijk elke ondernemer aan om een keer een werkplek (versiert door goed Community Management) te ervaren. Elke StartDock deur staat hiervoor altijd open. Misschien voel jij de magie van het vak dan ook wanneer je jezelf omringt met gelijkgestemden. Want: ‘It takes a community to grow a company’. Hiervoor maken we graag tijd vrij. Plan een moment in en laten we het hier over hebben!

‘’Tevreden laat ik mijn collega, Community Manager in Rotterdam, mijn tekst lezen. Ze knikt en geeft aan dat ik naar haar inziens het vak goed uit heb gelegd. Hoewel, geeft ze aan, het draait natuurlijk niet om ons. Een Docker, die komt voor de andere ondernemers.’’

Kom in contact

Verkrijg prijzen en beschikbaarheid.