2020 in retrospect…

Natuurlijk, het grootste en meest besproken thema van dit jaar, begon met de ‘C’. Dit was helaas niet onze ‘C’, van ‘Community’. Echter, het jaar 2020 was wel degelijk meer dan dat virus. Een terugblik..

Een terugblik op 2020

1 min
Thom Wernke

De start van 2020

Het jaar begon mooi met een eerste kwartaal vol hoop. Op 24 januari 2020 won StartDock Keizersgracht de Outstanding Office Space Award van Flexascom en niet veel later startte onze nieuwe collega Britt Bakker, met veel enthousiasme als Community Manager op onze locaties Herengracht en Keizersgracht. Britt’s start bij StartDock bleek zich al snel te ontwikkelen als roerige start, omdat Corona het concept van een hechte community, met gezellige lunches & borrels en inhoudelijke evenementen al vrij snel onmogelijk bleek te maken. Alles wat ons bedrijf vóór Corona anders maakte dan een willekeurige kantorenverhuurder (het communitygevoel voorop) verdween van de ene op de andere dag als sneeuw voor de zon. [Meer over de impact van het coronavirus op ons bedrijf is te lezen via deze blog, eerder dit jaar]. 

Collabnow

Wij besloten niet bij de pakken neer te gaan zitten, zetten een thuiswerkactie op touw en onze collega’s Lennart Kok & Johan Assink brachten de bureau’s & bureaustoelen bij Dockers thuis, zodat ze thuis prettig(er) konden werken. Samen met een flinke hoeveelheid Dockers richtten we het platform Collabnow op, een platform dat omwille van de snelheid voorbij ging aan de belangrijkste Lean Startup ondernemerslessen als ‘MVP’s’, ‘pivoten’, ‘testen’, ‘de product-market fit’ en uiteindelijk het vinden van de juiste waardepropositie voor de klant. Collabnow bloedde langzaam dood, maar de wijze waarop de Dockers dit met elkaar razendsnel oppakten en opzetten, was indrukwekkend. Dit was precíes hoe wij het communitygevoel zouden omschrijven; samen werken aan een gezamenlijk doel en elkaar helpen op ieders’ blind spot. Dikke credits hiervoor aan Suzanne Joosten, Emma van Dijk, Uriel Mathelemual, Masi Dawoud, Albert vd Wal & Bassam Jabry!

Wat mogen wij ontzettend in onze handjes knijpen met de ondernemerscommunity die we in de afgelopen vijf jaar samen gecreëerd hebben, waar we met veel plezier dagelijks onderdeel van uitmaken. De trots op onze collega’s, partners en klanten is dan ook enorm groot.

Online events

Omdat we niet fysiek bij elkaar konden komen in het grootste deel van 2020 om kennis, kunde en netwerk uit te wisselen, besloten we dit online te gaan doen. Onze collega’s Britt Bakker, Johan Assink en Roos van Egmond zetten onze online events op en trapten deze serie af met een toepasselijke ‘Breakfast Booster’: “How to survive as a start-up during a crisis’. Dit eerste event werd onder andere opgevolgd door een serie indrukwerkkende en inspirerende CEO-talks met David Vermeulen van Inner Circle, Jules van Bruggen van Sitly en Lex Geerdes van Aon.

Nieuwe website

In oktober van 2020 ging onze nieuwe website live, een hoogtepunt waar we alle betrokkenen enorm dankbaar voor zijn: Wilde.Amsterdam voor het design, Paddap voor de development, Vincent siderius en Anouschka de Waal voor de teksten en Photogenick voor de foto’s.

Het StartDock team

Het StartDock-team is in 2020 uitgebreid met een aantal nieuwe collega’s. In dit jaar heeft Karin Ribberink de stap gemaakt van ‘Sales Manager’ naar ‘Sales & Growth Manager’. Dit maakte ruimte voor oud-stagiair Románo Damen om ons team 20 uur per week te komen versterken op de sales. Daarnaast startte Brandon Teegelaar om Johan 20 uur per week te versterken op de back-office. In december hebben we ook onze nieuwste collega Laura Linschoten mogen verwelkomen als parttime Community Manager op de Keizersgracht, waarmee ons team voor 2021 voorlopig compleet is. 

Onze BHAG

We hebben in 2020 in totaal 122 nieuwe Dockers mogen verwelkomen, in ons pad naar de Big Hairy Audacious Goal (BHAG) van 10.000 Dockers in 2028. Wij blijven deze droom volgen met een visie die we in 2021 extra krachtig zullen gaan leven: We believe it takes a community to grow a company. Blijf ons volgen, we hopen snel meer bekend te kunnen maken over de intensivering van het communitygevoel bij StartDock en de volgende stap naar onze BHAG...

Kom in contact

Verkrijg prijzen en beschikbaarheid.